Wlog:Preparant PliegOS HKp

De Wiki HKp
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Wlog HKp

Idees per compartir i notícies del projecte. ¿Wlog? wiki+blog

Darreres entrades:

Entrades no traduïdes:Última edició d'aquesta pàgina: 31-08-2011

Sobre el projecte HKp
Preparant PliegOS HKp

Concloem una etapa de projecte i estem preparant 6 micro-llibrets a més d'un DVD amb 18 càpsules audiovisuals. En aquests llibrets intentem fer alguns passos de síntesi i plantejar algunes preguntes a partir del que fins ara hem pogut recollir en el projecte. Avanço els títols i algunes il·lustracions de les publicacions que estem preparant.

Reconec que he tingut aquest Wlog una mica abandonat. I no és que el projecte s'hagués aturat. Hem seguit incorporant continguts al wiki. Buscant, identificant i documentant exemples d'artefactes hackejats. La feina ha estat especialment intensa en aquests darrers mesos en que hem estat completant moltes càpsules audiovisuals (algunes les hem publicat als canals de vídeo HKp de vimeo i blip.tv) i preparant un DVD titulat "Hacks Arreu" que en recull 18 i que estem apunt d'editar. Part d'aquest intens treball ha estat també per preparar 6 micropublicacions que editarem al mateix temps.

Des del principi volíem fer algun tipus de publicació escrita que, a més d'en format digital, es distribuís impresa. Per raons econòmiques i de dinàmica del projecte vam descartar un format de llibre convencional. La implicació en el projecte PliegOS.net (des d'on intentem recuperar i promoure un format d'autopublicació inspirat en la literatura de cordill) va portar fàcilment a adoptar-los també per al projecte HKp.

Hem preparat 6 llibrets que es poden imprimir en un full a doble cara que dobleguem en 4 parts i grapem pel mig, obtenint una publicació de 8 planes. El format PliegOS ens dóna un altre "canal" de distribució. És un format que cap a la butxaca i que es pot llegir al metro (o al W.C). Se suma doncs als canals que ja estem explorant (wiki, canals de vídeo, DVD) per donar visibilitat i convidar a la reflexió sobre les apropiacions creatives dels usuaris. Però el caràcter que tenen de publicació seriada, cadascuna amb el seu títol, ens permet també fer alguns passos per intentar sintetitzar, apuntar preguntes o fer avançar la reflexió a partir del material recollit i els continguts generats en el projecte. La dimensió dels llibrets no ens permet un gran desenvolupament teòric, però intentem que aportin context, relacions i esbossin algunes idees.

En Roger Ballabrera (Didal Koniec) ha creat il·lustracions per cadascun dels llibrets a partir dels textos que jo havia redactat. També hem recuperat unes il·lustracions que havia fet en Jaume Ferrer l'any 2006 per un dels llibrets.

Així que n'acabem la producció (de la que en farem un tiratge imprès) penjarem també els arxius en PDF perquè qui vulgui se'ls pugui imprimir. De moment us n'avanço els títols i algunes de les il·lustracions que ha fet en Roger.

  1. Busquem hacks, apropiacions creatives dels usuaris
  2. Ho reconegué en veure-ho. Còrvids, primats, hackers, ciborgs, artesans i bricolleurs.
  3. Un paraigua com a faldilla
  4. Hacks amb rodes (1) Neumàtics
  5. Hacks amb rodes (2) També les llandes
  6. Hack Quintà. El motocultor com a tot-terreny i altres enginys
Il·lustració de Roger Ballabrera pel pliegO "Ho reconegué en veure-ho"


Il·lustració de Roger Ballabrera pel pliegO "Hacks amb rodes (2). També les llandes"
Il·lustració de Roger Ballabrera pel pliegO "Un paraigua com a faldilla"


Expressions clau: pliegOS,publicació
Redactor: Dvdgmz 26-08-2016

[modifica] Comentaris rebuts

Encara no hi ha comentaris

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Ajuda
En altres llengües
Eines