Wlog:Se'n prepara una molt Hard

De Wiki HKp
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Wlog HKp

Idees per compartir i notícies del projecte. ¿Wlog? wiki+blog

Darreres entrades:

Entrades no traduïdes:

Traducció
Aquesta pàgina no està disponible en castellà. Vols col·laborar a traduir-la?Última edició d'aquesta pàgina: 18-05-2010

Event
Se'n prepara una molt Hard

Està apunt de començar, serà a partir del proper dijous 20 i fins diumenge 23 de Maig, a la Universitat Lliure La Rimaia de Barcelona. És el HARDmeeting una trobada de formació, debats i coordinació de la recerca autònoma entorn a l'energia, l'electrònica, l'electricitat, la robòtica i el hardware. Amb l'objectiu d'ampliar l'autonomoia personal, col·lectiva i social també en el camp de l'energia i el maquinari, com ja s'ha fet en el camp del software, la cultura o les xarxes sense fils. En aquesta entrada al Wlog d'HKp reproduïm la nota de premsa del Hardmeeting, amb enllaços al programa d'activitats i altres documents relacionats. L'actitud que inspira aquest event té molt a veure amb l'actitud activa cap a les coses que des d'HKp busquem alhora documentar i promoure.

Cartel2-500px.jpg

HARDmeeting2010, primera trobada autogestionada sobre Energia Lliure *


Dies 20, 21, 22, 23 de Maig en la Universitat Lliure La Rimaia. Entrada Lliure.

Més de 200 experts, investigadors i tècnics es reuniran dels dies 20 al 23 de Maig a la Universitat Lliure La Rimaia

El HARDmeeting2010, que tindrà lloc a la Universitat Lliure La Rimaia, desenvoluparà tallers pràctics, tallers teòrics, instal·lacions, espectacles i debats amb les d'energia, electrònica, electricitat, robòtica i hardware. Més de 200 tecnòlegs acudiran des de diferents ciutats europees per tal de posar en comú les seves investigacions, tant a nivell pràctic com teòric, fomentant així la interactivitat. La idea és aconseguir una xarxa que millori l'intercanvi de coneixements i doni un impuls a la recerca amb energia lliure mantenint una ètica social i autogestionada. L'origen de la trobada es dóna gracies a la confluència en l'espai de la Universitat Lliure la Rimaia dels col.lectius Academia Nikola Tesla, Hackerspaces Barcelona , LuzaBlue Technologies i Bicimakinazz. A partir d'aquestes energies (propiciades per l'interès i el format del festival), es comencen a afegir diferents col.lectius, espais i persones, com Hangar.org, Guifi,net, TuxBrain, Befaco (Diego de León&Jano), Free(k)culture, Creadoreslibres.net,Encosianima, Artur Sala, Alex Posada, Luthiers Drapaires, Aptitudefm, Generatech, Nautarquia, Telenoika, Prabodhanand i altres.

Les temàtiques dels tallers giren al voltant de: els nous paradigmes de la física basats en les ones escalars, l'astrobiologia, matemàtiques, reciclatge d'electrodomèstics, electricitat i medi rural, só i electricitat, arduino, Bicimakinazz, robòtica, motors híbrids, energia solar, agrocombustibles, aerogeneradors, bateries i generadors, binaural, DIY, Bobina Tesla, motor de Bedini, interruptor Tesla, EGG, estalvi energètic, electricitat per dummies, electrònica per nens, experiments amb electricitat, radiònica, Brain Hacking i molt més.

El diumenge dia 23 de maig, desprès de dinar, s'obrirà un debat que vol establir les bases d'una nova estratègia política i ètica energètica. Tal com es va fer anteriorment amb les llicències GPL en el cas del Software Lliure o de les Creatives Commons per a les llicències artístiques, ara es el moment de que l'Energia tingui unes pautes bàsiques de funcionament. Els punts forts que es tocaran són:

 • poder crear unes patents de lliure ús universal
 • tenir la possibilitat d'establir un rang d'investigadors lliures no corporatius ni governamentals
 • ser lliures de no vendre ni comercialitzar energies produïdes per col·lectius socials
 • modificar la llei d'urbanisme i la contractació de serveis bàsics
 • apostar per la independència energètica individual i col·lectiva
 • generar una ètica d'equilibri mediambiental
 • replantejar el PeakOil i les seves alternatives
 • crear Open Hardware
 • etc...
Universitat Lliure La Rimaia. Gran Via de les Corts Catalanes, 550 - Barcelona

La Universitat Lliure la Rimaia és un espai d'autogestió col·lectiva del coneixement, on es reunixen diferents individualitats per aprendre i transmetre idees i pràctiques que transformin la societat. En aquest espai es pretén dur a terme una confrontació amb l'ordre establert en base a tres eixos de treball: Educació, Barri i Ciutat. Primerament fer una renovació pedagògica que ens doti d'uns criteris i una crítica per tal de defensar-nos i actuar contra la uniformitat de pensament que es propaga des del poder. En segon lloc restablir els valors i les vivències de la vida en comunitat, basant-se en els lligams barrials i de solidaritat entre veïns i veïnes. En últim lloc coordinar a nivell metropolità diferents lluites i col·lectius per així començar a crear una altra realitat al marge del sistema i que alhora es presenti com a una alternativa a aquest. Tot plegat des de la base de l'autodidactisme, l'aprenentatge col·lectiu i horitzontal i la lliure circulació de les idees i el coneixement, en un espai reapropiat i alliberat per a tothom.

L'Acadèmia Nikola Tesla ofereix un programa d'activitat continuades, des de cursos per la obtenció del grau mig d'instal·lacions elèctriques i automàtiques fins a el reaprofitament d'electrodomèstics, donant suport a col·lectius socials que vulguin tenir instal·lacions elèctriques adequades a les seves necessitats.

Hackerspace Barcelona dona suport informàtic i formació en eines de software lliure a diferents espais i col·lectius de Barcelona

Luzablue Technologies treballa en quatre vessants:

 • Energia: Investiga la independència energètica individual
 • Educació: creació d'eines per la independència intel·lectual
 • Dones: participació activa de col.lectius excluits i
 • Repoblació: Organitza d'un grup d' Acció Rural per facilitar la repoblació i regeneració del medi rural.

Tot i que l'event està encarat a potenciar la interactivitat entre investigadors i tècnics que volen seguir estudiant i trobant les vies més adients per a la gestió i la producció de l'energia, hi ha activitats destinades a tota mena de públic, i no hi ha necessitat de tenir coneixements específics en cap disciplina. Així doncs, us hi esperem a participar de les activitats.

Programa HARDmeenting (PDF)

Energia lliure

El terme d'Energia Lliure és controvertit ja que tota font d'energia depèn d'alguna font d'extracció o de la recerca de certs materials. El que hauríem de considerar és quin és l'equilibri entre l'extracció energètica i el seu ús en cada cas concret.

Expressions clau: ones escalars,reciclatge d'electrodomèstics,electricitat,medi rural,arduino,Bicimakinazz,robòtica,motors híbrids,energia solar,agrocombustibles,aerogeneradors,binaural,DIY,Bobina Tesla,motor de Bedini,interruptor Tesla,EGG,estalvi energètic,radiònica
Redactor: Dvdgmz 25-09-2016

Font: Hardmeeting 2010

[modifica] Comentaris rebuts

Encara no hi ha comentaris

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Ajuda
Eines