a-pam (del nas)

a-pam-400x400

a-pam (del nas) és un treball de bowser-art que proposa una exploració alternativa de la World Wide Web (www) com una experiència estètica i col·lectiva, però la mateix temps profundament subjectiva. A partir d’una URL de partida el sistema construeix una cartografia de les webs enllaçades que pot ser explorada i ampliada simultàniament per diferents usuaris, de tal manera que cadascun d’ells obté una visualització diferent del mateix mapa, adaptada al seu punt de vista local, al node de la xarxa on està en cada moment. Al seu voltant els nodes connectats s’organitzen d’una manera clara però a partir d’una determinada distància se situen de forma aleatòria i desorganitzada. Amb aquest dispositiu explorem qüestions com el potencial de comprensió, confusió i/o desorientació de l’adopció d’un punt de vista local sobre una estructura extensa i complexa.

Vam desenvolupar inicialment a-pam (del nas) amb el suport de la Mediateca de la Fundació La Caixa l’any 2004 com a part de webside 1.0, comissariat per la Fundación RDZ. Per fer-ho vam comptar també amb el suport de l’Institut Universitari de l’Audiovisual de la UPF. El mateix 2004 va rebre el premi CanariasMediafest a la millor peça de net.art. Posteriorment l’any 2007 va formar part de “apamesnosemapa” dins l’exposició “Fuera de Control” del Festival Zemos98.

Coneix la documentació d’a-pam (del nas) [estem mirant de tornar a posar en marxa el programa, properament]

Llegeix la comunicació a-pam (del nas), una topografía miope para la WWW presentada l’any 2005 al congrés AIPO de Granada.

Leave a Reply